Ζαμπονοτυρόπιτα κέικ
Course: Πρωινό, Brunch, ΣνακCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
12
servingsΠροετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
1
hourΙδανική πρόταση για brunch ή καθημερινό σνακ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. κασέρι κομμένο σε καρεδάκια (ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
160 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 μεγάλα αυγά
220 γραμ. γάλα
220 γρ. ελαιόλαδο απαλό
πιπέρι
Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. με τρύπα στη μέση.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέτουμε το τυρι, το ζαμπόν και την πιπεριά
- Ανακατεύουμε με ένα κουταλι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γαλα και το λαδι και τα ανακατεύουμε με το συρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και πάλι με ένα κουταλι ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα και αλευρώνουμε ολόγυρα.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
- Αδειάζουμε την ζαμπονοτυρόπιτα στη φορμα για κέικ
- Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαιρι από το κέντρο του.