Ζαμπονοτυρόπιτα κέικ

Ζαμπονοτυρόπιτα κέικ

Course: Πρωινό, Brunch, ΣνακCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

12

servings
Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

1

hour 

Ιδανική πρόταση για brunch ή καθημερινό σνακ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

  • 250 γρ. κασέρι κομμένο σε καρεδάκια (ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)

  • 160 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 5 μεγάλα αυγά

  • 220 γραμ. γάλα

  • 220 γρ. ελαιόλαδο απαλό

  • πιπέρι

  • Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. με τρύπα στη μέση.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder.
  • Προσθέτουμε το τυρι, το ζαμπόν και την πιπεριά
  • Ανακατεύουμε με ένα κουταλι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γαλα και το λαδι και τα ανακατεύουμε με το συρμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και πάλι με ένα κουταλι ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα και αλευρώνουμε ολόγυρα.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
  • Αδειάζουμε την ζαμπονοτυρόπιτα στη φορμα για κέικ
  • Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαιρι από το κέντρο του.