Τυροκροκέτες
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
30
τμχΠροετοιμασία
15
minutesΕκτέλεση
10
minutesΈνα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά για μπουφέ ή για το γεύμα μας.
ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. τυρί κίτρινο
2/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο
πιπέρι
1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) για το πανάρισμα
1 συσκευασία τυρί κρέμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθονται εύκολα οι τυροκροκέτες μας (σαν κεφτεδάκια).
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
- Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρουμε ζεστές.