Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

30

τμχ
Προετοιμασία

15

minutes
Εκτέλεση

10

minutes

Ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά για μπουφέ ή για το γεύμα μας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλ. τυρί κίτρινο

  • 2/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. άνηθο

  • πιπέρι

  • 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) για το πανάρισμα

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθονται εύκολα οι τυροκροκέτες μας (σαν κεφτεδάκια).
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
  • Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  • Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές.