Τραχανάς σούπα με φέτα

Τραχανάς σούπα με φέτα

Course: ΣούπαCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

2

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

15

minutes

Ιδανική νοστιμότατη και θρεπτική πρόταση για τον χειμώνα και το κρύο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς

  • 4 φλιτζάνια νερό

  • 150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.
    *Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι.
  • Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
  • Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά εξαρτάται από σας.
  • Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
  • Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
  • Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι.
  • Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστο και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι σε κυβάκια

TIPS

  • Στα χωριά, αντί για ελαιόλαδο έβαζαν φρέσκο βούτυρο. Αν έχετε φρέσκο βούτυρο, χρησιμοποιήστε το!
  • Οσο περισσότερο αφήστε τον τραχανά να βράσει τόσο περισσότερο χυλώνει. Αν προτιμάτε τραχανά σούπα νερουλή, βγάλτε το αμέσως. Αν τον προτιμάτε πιο πηχτό, αφήστε να βράσει τον 2-3 λεπτά παραπάνω ανακατεύοντας.