Τοστ από πατάτες

Τοστ από πατάτες

Course: ΣνακCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

2

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

20

minutes

Μια πρωτότυπη και ξεχωριστή συνταγή για τοστ από πατάτες

ΥΛΙΚΑ

  • 1πατάτα, (500 γρ.)

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 αβγό

  • 100 γρ. πάνκο

  • 100 γρ. σπορέλαιο

  • 8 φέτες τσένταρ

  • 2 φέτες ζαμπόν

  • Για το σερβίρισμα
  • ρόκα

  • ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε την πατάτα σε 4 φέτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να χάσουν όλη την υγρασία και να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε άλλο μπολ το αβγό και σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο.
  • Περνάμε τις πατάτες διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το πάνκο φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε σε μια φέτα πατάτας 2 φέτες τσένταρ, 1 φέτα ζαμπόν, άλλες δύο φέτες τσένταρ και καλύπτουμε με άλλη μια φέτα πατάτας.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες πατάτες.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια