Τοστ από πατάτες
Course: ΣνακCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
2
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
20
minutesΜια πρωτότυπη και ξεχωριστή συνταγή για τοστ από πατάτες
ΥΛΙΚΑ
1πατάτα, (500 γρ.)
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αβγό
100 γρ. πάνκο
100 γρ. σπορέλαιο
8 φέτες τσένταρ
2 φέτες ζαμπόν
- Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε την πατάτα σε 4 φέτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Βράζουμε για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να χάσουν όλη την υγρασία και να κρυώσουν.
- Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε άλλο μπολ το αβγό και σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο.
- Περνάμε τις πατάτες διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το πάνκο φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
- Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε σε μια φέτα πατάτας 2 φέτες τσένταρ, 1 φέτα ζαμπόν, άλλες δύο φέτες τσένταρ και καλύπτουμε με άλλη μια φέτα πατάτας.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες πατάτες.
- Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια