Τηγανιά κοτόπουλο μπούτι με φασκόμηλο και τσίπουρο

Τηγανιά κοτόπουλο μπούτι με φασκόμηλο και τσίπουρο

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

19

minutes
Θερμίδες/μερίδα

220

kcal

Ένας πεντανόστιμος μεζές για μερακλήδες!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι – χωρίς δέρμα – χωρίς κόκκαλο

  • 1 λευκό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή

  • 2 σφηνάκια τσίπουρο

  • 1 λάιμ (ξύσμα)

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 2 πίτες από σουβλάκι κομμένη λωρίδες

  • 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο

  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

  • 1/2 κυβάκι ζωμό κότας

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 (στον αέρα)
  • Λαδώνουμε ελαφρά τις πίτες μας με ελαιόλαδο με ένα πινέλο
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε χονδρά ανομοιόμορφα κομμάτια
  • Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Μόλις καραμελώσουν, τότε σβήνουμε με το τσίπουρο
  • Όταν εξατμιστεί το τσίπουρο, τότε ρίχνουμε την μουστάρδα και τον ζωμό
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο καλά
  • Αφού κατέβει το ζουμί και δέσει το φαγητό μας το βγάζουμε από την φωτιά
  • Προσθέτουμε το μέλι , το φασκόμηλο, το ξύσμα lime
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε