Τηγανιά κοτόπουλο μπούτι με φασκόμηλο και τσίπουρο
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
19
minutesΘερμίδες/μερίδα
220
kcalΈνας πεντανόστιμος μεζές για μερακλήδες!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι – χωρίς δέρμα – χωρίς κόκκαλο
1 λευκό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 σφηνάκια τσίπουρο
1 λάιμ (ξύσμα)
1 κ.σ. μέλι
2 πίτες από σουβλάκι κομμένη λωρίδες
3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1/2 κυβάκι ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 (στον αέρα)
- Λαδώνουμε ελαφρά τις πίτες μας με ελαιόλαδο με ένα πινέλο
- Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε χονδρά ανομοιόμορφα κομμάτια
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Μόλις καραμελώσουν, τότε σβήνουμε με το τσίπουρο
- Όταν εξατμιστεί το τσίπουρο, τότε ρίχνουμε την μουστάρδα και τον ζωμό
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο καλά
- Αφού κατέβει το ζουμί και δέσει το φαγητό μας το βγάζουμε από την φωτιά
- Προσθέτουμε το μέλι , το φασκόμηλο, το ξύσμα lime
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε