Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

4

Προετοιμασία

9

minutes
Εκτέλεση

20

minutes

Από τους πιο αγαπητούς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες

  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο

  • 30 γραμ. ελαιόλαδο

  • 1 κλαδάκι θυμάρι

  • 1 μήλο καθαρισμένο (κομμένο σε μικρά καρέ)

  • 50 γραμ. κονιάκ

  • 200 γραμ. ζωμό κότας

  • 50 γραμ. μαυροδάφνη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα

  • κάστανα βρασμένα

  • 10 γραμ. κρύο βούτυρο

  • λίγο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την τηγανιά κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
  • Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο γύρω γύρω, για 2-3′ από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι
  • Σοτάρουμε για 2-3′ να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το μήλο
  • Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα.
  • Σοτάρουμε για 2′.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  • Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και το ζωμό κοτόπουλο και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • * Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα.
  • Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.