Spring Rolls με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

Spring Rolls με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΑσιατικήDifficulty: Μέτριο
Μερίδες

20

τεμάχια
Προετοιμασία

30

minutes
Εκτέλεση

5

minutes

Το δημοφιλέστερο ορεκτικό της Κινέζικης κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα spring rolls
  • 20 φύλλα για spring rolls (φύλλα ρυζιού)

  • 100 γρ. ψιλά noodles ρυζιού

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκι

  • 4 φρέσκα κρεμμύδια

  • 2 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο

  • φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

  • 1 φλ. φύτρες φασολιών η άλλες φύτρες (προαιρετικά)

  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

  • 1 κ.σ. σόγια

  • πιπέρι

  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

  • σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς για το σερβίρισμα

  • Για τη σάλτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης

  • 1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο

  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι

  • 1/2 φλ. ζάχαρη

  • 3/4 φλ. νερό

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1/2 κ.σ. αλάτι

  • 1 κ.σ. μπούκοβο

  • 2 κ.σ. νερό (προαιρετικά)

  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τα spring rolls λαχανικών
  • Βάζουμε τα νουντλς σε μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε μέγεθος 3-4εκ για τα spring rolls μας.
  • Ζεσταίνουμε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του γουόκ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και το λάχανο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα νουντλς, τις φύτρες, το λευκό ξίδι μπαλσάμικο και τη σόγια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2λεπτά.
  • Τρίβουμε πιπέρι.
  • Τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.
  • Ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με λίγο νερό.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα ρυζιού και παίρνουμε ένα ένα φύλλο τοποθετώντας το διαγώνια, δηλαδή όπως είναι τετράγωνο, με τη μια γωνία γυρισμένη προς εμάς.
  • Ακουμπάμε επάνω γέμιση κατά μήκος.
  • Διπλώνουμε τη γωνία πάνω στην γέμιση και κλείνουμε τις δυο πλαϊνές γωνιές ώστε να σχηματιστεί ρολό.
  • Αλείφουμε το τελείωμα με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ ώστε να κολλήσει καλά το ρολό.
  • Το τυλίγουμε μέχρι την κάτω γωνία.
  • *Σε αυτό το στάδιο τα διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο ή για αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
  • Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι. για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς
  • Για τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς (sweet chili sauce) με μέλι
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από κορν φλάουρ και νερό.
  • Τα αλέθουμε σε πουρέ.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.
  • Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα.
  • Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.

TIPS

  • Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα με τα σπρίνγκ ρολς