Σπετσοφάι
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
2
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
25
minutesΟ ιδανικός πικάντικος μεζές για παρέα.
ΥΛΙΚΑ
2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκ. σκόρδο σπασμένο
2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)
2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
τυρί
φρέσκο ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
- Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
- Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
TIPS
- Προτιμήστε χοντρά χωριάτικα λουκάνικα της περιοχής σας για καλύτερο αποτέλεσμα.
- Μπούκοβο, πάπρικα, πιπεριές χρωματιστές διάφορες, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση.