Σπετσοφάι

Σπετσοφάι

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

2

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

25

minutes

Ο ιδανικός πικάντικος μεζές για παρέα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)

  • 1 κρεμμύδι σε φέτες

  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένο

  • 2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)

  • 2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί

  • 1 πρέζα ρίγανη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για το σερβίρισμα
  • τυρί

  • φρέσκο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
  • Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
  • Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
  • Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα.

TIPS

  • Προτιμήστε χοντρά χωριάτικα λουκάνικα της περιοχής σας για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Μπούκοβο, πάπρικα, πιπεριές χρωματιστές διάφορες, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση.