Σουτζουκάκια Σμυρναίικα
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΜέτριοΜερίδες
6-8
Προετοιμασίαminutes
Εκτέλεση
40
minutesΑκριβώς, όπως τα θυμόμαστε που τα έφτιαχνε η γιαγιά…
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κουταλάκι κοφτό κύμινο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι για τη σάλτσα
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
Μισό κιλό φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα σουτζουκάκια
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά, το αυγό, το μουσκέμενο ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, το ξύδι και λίγο λάδι.
- Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε την ζύμη του κιμά σε μακρόστενα μικρά σουτζουκάκια.
- Έπειτα, τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Για τη σάλτσα
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για άλλα είκοσι λεπτά.
TIPS
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!