Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Μέτριο
Μερίδες

6-8

Προετοιμασίαminutes
Εκτέλεση

40

minutes

Ακριβώς, όπως τα θυμόμαστε που τα έφτιαχνε η γιαγιά…

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο

  • 1 κουταλάκι κοφτό κύμινο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 κουταλιά ξύδι

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες

  • 1 αυγό

  • αλάτι και πιπέρι για τη σάλτσα

  • Μισό κουταλάκι ζάχαρη

  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ

  • Μισό κιλό φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες

  • 1 κουταλιά κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τα σουτζουκάκια
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά, το αυγό, το μουσκέμενο ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, το ξύδι και λίγο λάδι.
  • Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε την ζύμη του κιμά σε μακρόστενα μικρά σουτζουκάκια.
  • Έπειτα, τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Για τη σάλτσα
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για άλλα είκοσι λεπτά.

TIPS

  • Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!