Σούπα με κεφτεδάκια

Σούπα με κεφτεδάκια

Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

4

Προετοιμασία

30

minutes
Εκτέλεση

20

minutes

Ιδιαίτερα γευστική πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα κεφτεδάκια
  • 300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

  • 1 αυγό

  • 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για τη σούπα
  • 1½ φλ. κοφτό μακαρονάκι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 καρότα ψιλοκομμένα

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες

  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τα κεφτεδάκια
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ (τον κιμά, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, τον μαιντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι).
  • Τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  • Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 15-20′ να παγώσει.
  • Μετά πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, και τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
    * Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια.
  • Για τη σούπα
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά, για να γίνουν διάφανα
  • Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄
  • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια.
  • Βράζουμε για 10΄
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

TIPS

  • Συνοδέψτε την με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Αυτό θα απογειώσει ακόμα περισσότερο το πιάτο.