Σούπα λαχανικών με κριθαράκι

Σούπα λαχανικών με κριθαράκι

Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

6

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

25

minutes

Πολύ καλή επιλογή αν κάνετε διατροφή

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. κριθαράκι

  • 2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ

  • 2 πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ

  • 1 φλ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια (ή άλλο βρασμένο όσπριο)

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρά καρέ

  • 2 πατάτες κομμένες σε πολύ μικρά καρέ

  • 1 ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά καρέ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για τη σάλτσα
  • 3 κ.σ. ταχίνι

  • 1 λεμόνι (χυμό)

  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες).
  • Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 4′-5′ να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1lt νερό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει, και το κριθαράκι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 ‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και 3 κ.σ. κρύο νερό σε πιάτο.
  • Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστή σούπα.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει το ταχίνι – Στην αρχή θα σφίξει πολύ αλλά μετά αραιώνει.
  • Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι.
  • Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.