Σούπα λαχανικών με κριθαράκι
Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
6
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
25
minutesΠολύ καλή επιλογή αν κάνετε διατροφή
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. κριθαράκι
2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
2 πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
1 φλ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια (ή άλλο βρασμένο όσπριο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
2 πατάτες κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά καρέ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
- Για τη σάλτσα
3 κ.σ. ταχίνι
1 λεμόνι (χυμό)
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες).
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 4′-5′ να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1lt νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει, και το κριθαράκι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 ‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και 3 κ.σ. κρύο νερό σε πιάτο.
- Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστή σούπα.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει το ταχίνι – Στην αρχή θα σφίξει πολύ αλλά μετά αραιώνει.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι.
- Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.