Σούπα κολοκύθας βελουτέ, με μους γιαουρτιού

Σούπα κολοκύθας βελουτέ, με μους γιαουρτιού

Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

6

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

30

minutes

Ιδανική πρόταση για το καθημερινό χειμωνιάτικο τραπέζι αλλά και για ένα γιορτινό ή επίσημο δείπνο

ΥΛΙΚΑ

  • Για την κολοκυθόσουπα
  • 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1 μεγάλη πατάτα

  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για τη μους γιαουρτιού
  • 120 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 120 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια.
  • Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σπόρους και ίνες ξύνοντας τη σάρκα.
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  • Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ.
  • Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο, κολοκύθα και την πατάτα.
  • Τα σοτάρουμε για 3-4΄μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25΄, έως ότου μαλακώσουν.
  • Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Βράζουμε για ακόμη 1΄ σε χαμηλή φωτιά.
  • Για τη μους γιαουρτιού
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
  • Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  • Σερβίρισμα
  • Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
  • Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.