Σνίτσελ: Μάθε όλα τα μυστικά του

Σνίτσελ: Μάθε όλα τα μυστικά του

Το σνίτσελ είναι ένα παραδοσιακό Βιεννέζικο πιάτο που το λατρεύουν όλοι. Επίσης είναι μια πάρα πολύ γρήγορη λύση αν δεν έχετε χρόνο και όμως πρπεί να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Τι είναι όμως αυτά που πρπεί να ξέρουμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και το πιο τραγανό και νόστιμο σνίτσελ κάθε φορα; Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ας τα δούμε όλα, ένα-ένα…

•Ποιο κρέας είναι ιδανικό για σνίτσελ;

Ιδανικό κρέας για χοιρινό σνίτσελ, είναι το τρανς. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε σνίτσελ και από μοσχάρι, χρησιμοποιώντας κρέας από κόντρα.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να είναι καλά χτυπημένο και ισόπαχο το κρέας.

Βάλτε ένα-ένα κομμάτι χοιρινό κρέας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ή μεμβράνες. Μετά χτυπήστε το με βαρύ αντικείμενο, μπάτη ή σφυρί, ώστε να πλατύνει. Το πάχος του θα πρέπει να γίνει περίπου κάτι λιγότερο από μισό εκατοστό.

Είναι σημαντικό να είναι ισόπαχο και να μην κάνετε τρύπες.

•Με τι λάδι τηγανίζω;

Για το τηγάνισμα, επιλέξτε ένα ελαιόλαδο ραφινέ, που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Το απαλό ελαιόλαδο είναι ιδανικό και πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα λάδια τηγανίσματος.

•Για να μείνει η νοστιμιά

Αλατοπιπερώστε το κρέας πριν το πανάρετε για να πιάσει καλά το αλατοπίπερο.

• Ποιο είναι το καλύτερο πανάρισμα για σνίτσελ;

Μπορείτε για το πανάρισμα να χρησιμοποιήσετε ψίχουλα αλεσμένα από μπαγιάτικο ψωμί γιατί κάνουν τελεία τραγανή κρούστα. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε φρυγανιά (θα γίνει πιο σκούρο το τελικό αποτέλεσμα).

Εναλλακτικά, μπορείτε να πανάρετε το κρέας σας με σπασμένα corn flakes (με ουδέτερη γεύση), με νιφάδες βρώμης και γενικά με ό,τι σας αρέσει να τρώτε.

•Σε τι θερμοκρασία να τηγανίσω

Η φωτιά στο τηγάνι δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή, γιατί θα καεί το πανάρισμα γρήγορα πριν προλάβει να ψηθεί το σνίτσελ μέχρι μέσα.

Αν η φωτιά είναι μέτρια προς χαμηλή, τότε θα αρχίσει να ξεκολλάει το πανάρισμα και θα ρουφήξει μέσα πολύ λάδι.

Μέτρια προς δυνατή φωτιά είναι η ιδανική.

Μην τρυπάτε το σνίτσελ όταν τηγανίζεται γιατί χάνει τα υγρά του.

Μην αναποδογυρίζετε το σνίτσελ μέσα στο λάδι πολλές φορές γιατί μαλακώνει η κρούστα και ρουφάει πολύ λάδι.