Σνίτσελ Χοιρινό
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
5
minutesΤο σνίτσελ είναι η εύκολη λύση αν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να εντυπωσιάσετε.
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια χοίρινο τρανς
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε το χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές.
- Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τα ψίχουλα.
- Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια κρέας πρώτα στο αλεύρι για να το ντυθούν
- Μέτα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στα ψίχουλα ώστε να ντυθούν γύρω γύρω και να καλυφθούν τελείως.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, (ίσα που να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ)
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του.
- Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
TIPS
- Για να γίνει πετυχημένο το τηγανητό σνίτσελ, το κρέας πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και ισόπαχο.
- Ότι άλλο θέλετε να μάθετε για το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, το τηγάνισμα και τα υπόλοιπα μυστικά του σνίτσελ θα το βρείτε εδώ