Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Course: Κυρίως πιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

2

Προετοιμασία

9

minutes
Εκτέλεση

30

minutes

Ένα πιάτο πλούσιο σε μεθυστικά αρώματα και θρεπτική αξία!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμ. ρύζι αρμπόριο

  • 1 κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)

  • 200 γραμ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)

  • 1 κ.σ βούτυρο

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

  • 200 γραμ. λευκό ξηρό κρασί

  • 600 γραμ. ζωμό κότας

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για το τελείωμα
  • λίγη ψιλοκομμένη παρμεζάνα
    1 κ.σ βούτυρο

  • 1 κ.σ βούτυρο

  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν για 2΄.
  • Ρίχνουμε σε 4 δόσεις το κρασί.
  • Κάθε φορά ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσουμε άλλο ζωμό.
  • Μαγειρεύουμε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα. Έτσι δεν σπάμε τους κόκκους του ρυζιού.
  • Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά.
  • Στο τέλος του βρασμού, αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

TIPS

  • Λίγο λάδι τρούφας στο σερβίρισμα θα απογειώσει το πιάτο.
  • Μάθε να φτιάχνεις ριζότο ως επαγγελματίας εδώ