Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Course: ΑλοιφέςCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασίαminutes
Εκτέλεση
10
minutesΑπολαύστε την σκέτη ή σε σάντουιτς
ΥΛΙΚΑ
6 πατάτες, μεγάλες
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
μαϊντανό, λίγο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καρότο, βρασμένο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα, λίγη, γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
- Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και τη φέρνουμε σε βρασμό.
- Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες..
- Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
- Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ
- Για τη σως γιαουρτιού
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε καλά.
- Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό.
- Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
- Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
TIPS
- Ξεφλουδίστε την πατάτα και σπάστε την μέσα σε μπολ σε μεγάλες μπουκιές όσο είναι ακόμα ζεστή. Έτσι τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν περισσότερο από τη σάλτσα και η νοστιμιά της θα είναι απερίγραπτη.