Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Course: ΑλοιφέςCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασίαminutes
Εκτέλεση

10

minutes

Απολαύστε την σκέτη ή σε σάντουιτς

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πατάτες, μεγάλες

  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

  • μαϊντανό, λίγο

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 1 καρότο, βρασμένο, ψιλοκομμένο

  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη

  • πάπρικα, λίγη, γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και τη φέρνουμε σε βρασμό.
  • Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες..
  • Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ
  • Για τη σως γιαουρτιού
  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό.
  • Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
  • Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

TIPS

  • Ξεφλουδίστε την πατάτα και σπάστε την μέσα σε μπολ σε μεγάλες μπουκιές όσο είναι ακόμα ζεστή. Έτσι τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν περισσότερο από τη σάλτσα και η νοστιμιά της θα είναι απερίγραπτη.