Παπαρδέλες funghi tartufo
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΜέτριοΜερίδες
4
Προετοιμασία
14
minutesΕκτέλεση
15
minutesΓια απαιτητικούς ουρανίσκους
ΥΛΙΚΑ
500 γρ παπαρδέλες προβρασμένες
60 γρ πορτσίνι μανιτάρια
300 γρ μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια)
8 τοματίνια κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια ξερά
1 φρέσκο κρεμμύδι ολόκληρο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. παρμεζάνα
Λίγο μαϊντανό
1 ζωμό κότας
300ml μαυροδάφνη κρασί
Λίγο λάδι τρούφας
3 κ.σ. τυρί κρέμα Philadelphia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία
- Παπαρδέλες προβρασμένες
- Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε νερό λίγο πιο πάνω από την μέση και ρίχνουμε
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό - Αφού πάρει βράση το νερό τότε ρίχνουμε τις παπαρδέλες
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Θα πρέπει να είναι λίγο τραγανές αλλά να μην σπάνε
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν
- Μείγμα μανιταριών
- Βάζουμε σε ένα μπολ να μουλιάσουν τα μισά μανιτάρια πορτσίνι με την μαυροδάφνη
- Σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια) και τα μουλιασμενα
πορτσίνι με 1 ξερό κρεμμύδι και με την 1 σκελίδα σκόρδο που τα έχουμε
ψιλοκομμένα - Τα σβήνουμε με την μισή μαυροδάφνη
- Αφού πάρει μια βράση, ρίχνουμε τον μισό ζωμό κότας.
- Μόλις λιώσει ο ζωμός, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα μας και περνάμε από μιξερ για να γίνει μια κρέμα
- Σύνθεση – Παπαρδέλες funghi tartufo
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι η μία κατσαρόλα πλασοτέ (κοντή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα
υπόλοιπα μουλιασμένα πορτσίνι και τα υπόλοιπα σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια) που
τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. - Προσθέτουμε το 1 κρεμμύδι ξερό και το 1 φρέσκο κρεμμύδι και το 1 σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
- Σβήνουμε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη
- Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών το τυρί κρέμα και λίγο νερό
- Μόλις πάρει μια βράσει ρίχνουμε τις προβρασμένες παπαρδέλες και ανακατεύουμε ελαφρά
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα για να δέσει
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
- Το κατεβάζουμε εκτός φωτιάς
- Προσθέτουμε τα τοματίνια (για να είναι τραγανά), το λάδι τρούφας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό