Παπαρδέλες funghi tartufo

Παπαρδέλες funghi tartufo

Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Μέτριο
Μερίδες

4

Προετοιμασία

14

minutes
Εκτέλεση

15

minutes

Για απαιτητικούς ουρανίσκους

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ παπαρδέλες προβρασμένες

  • 60 γρ πορτσίνι μανιτάρια

  • 300 γρ μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια)

  • 8 τοματίνια κομμένα στη μέση

  • 2 κρεμμύδια ξερά

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ολόκληρο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 4 κ.σ. παρμεζάνα

  • Λίγο μαϊντανό

  • 1 ζωμό κότας

  • 300ml μαυροδάφνη κρασί

  • Λίγο λάδι τρούφας

  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα Philadelphia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προετοιμασία
  • Παπαρδέλες προβρασμένες
  • Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε νερό λίγο πιο πάνω από την μέση και ρίχνουμε
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό
  • Αφού πάρει βράση το νερό τότε ρίχνουμε τις παπαρδέλες
  • Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Θα πρέπει να είναι λίγο τραγανές αλλά να μην σπάνε
  • Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν
  • Μείγμα μανιταριών
  • Βάζουμε σε ένα μπολ να μουλιάσουν τα μισά μανιτάρια πορτσίνι με την μαυροδάφνη
  • Σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια) και τα μουλιασμενα
    πορτσίνι με 1 ξερό κρεμμύδι και με την 1 σκελίδα σκόρδο που τα έχουμε
    ψιλοκομμένα
  • Τα σβήνουμε με την μισή μαυροδάφνη
  • Αφού πάρει μια βράση, ρίχνουμε τον μισό ζωμό κότας.
  • Μόλις λιώσει ο ζωμός, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα μας και περνάμε από μιξερ για να γίνει μια κρέμα
  • Σύνθεση – Παπαρδέλες funghi tartufo
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι η μία κατσαρόλα πλασοτέ (κοντή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα
    υπόλοιπα μουλιασμένα πορτσίνι και τα υπόλοιπα σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια) που
    τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε το 1 κρεμμύδι ξερό και το 1 φρέσκο κρεμμύδι και το 1 σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
  • Σβήνουμε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη
  • Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών το τυρί κρέμα και λίγο νερό
  • Μόλις πάρει μια βράσει ρίχνουμε τις προβρασμένες παπαρδέλες και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα για να δέσει
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
  • Το κατεβάζουμε εκτός φωτιάς
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια (για να είναι τραγανά), το λάδι τρούφας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό