Μπουγιουρντί με δύο τυριά
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
15
minutesΑνεπανάληπτος μεζές! Θα σας συναρπάσει με την καυτερή του γεύση
ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι φέτα (ολόκληρο κομμάτι)
150 γρ. κασέρι Ελασσόνας ( κομμένο σε φέτα καρεδάκια ή τριμμένο)
1 πιπεριά πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 καυτερές φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες κόκκινες και σφιχτές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
μπόλικη ρίγανη
ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα
- Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Βάζουμε στον πάγκο 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ακουμπάμε την φέτα, ολόκληρο το κομμάτι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα σε καρέ, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τέλος πασπαλίζουμε με το κασέρι σε καρεδάκια ή τριμμένο.
- Φυλακίζουμε στο αλουμινόχαρτο το μπουγιουρντί.
- Ψήνουμε για περίπου 15′, ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
- Μόλις το βγάζουμε από το φούρνο, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί, όσο ακόμα είναι ζεστό.