Μπουγιουρντί με δύο τυριά

Μπουγιουρντί με δύο τυριά

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

15

minutes

Ανεπανάληπτος μεζές! Θα σας συναρπάσει με την καυτερή του γεύση

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κομμάτι φέτα (ολόκληρο κομμάτι)

  • 150 γρ. κασέρι Ελασσόνας ( κομμένο σε φέτα καρεδάκια ή τριμμένο)

  • 1 πιπεριά πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια

  • 2 καυτερές φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες

  • 2 ντομάτες ώριμες κόκκινες και σφιχτές

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

  • μπόλικη ρίγανη

  • ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα
  • Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά καρέ.
  • Βάζουμε στον πάγκο 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ακουμπάμε την φέτα, ολόκληρο το κομμάτι.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα σε καρέ, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με το κασέρι σε καρεδάκια ή τριμμένο.
  • Φυλακίζουμε στο αλουμινόχαρτο το μπουγιουρντί.
  • Ψήνουμε για περίπου 15′, ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
  • Μόλις το βγάζουμε από το φούρνο, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί, όσο ακόμα είναι ζεστό.