Μπουγιουρντί με δύο τυριά
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
15
minutesΑνεπανάληπτος μεζές! Θα σας συναρπάσει με την καυτερή του γεύση
ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι φέτα (ολόκληρο κομμάτι)
150 γρ. κασέρι Ελασσόνας ( κομμένο σε φέτα καρεδάκια ή τριμμένο)
1 πιπεριά πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 καυτερές φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες κόκκινες και σφιχτές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
μπόλικη ρίγανη
ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα
 - Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά καρέ.
 - Βάζουμε στον πάγκο 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
 - Ακουμπάμε την φέτα, ολόκληρο το κομμάτι.
 - Προσθέτουμε την ντομάτα σε καρέ, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.
 - Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
 - Τέλος πασπαλίζουμε με το κασέρι σε καρεδάκια ή τριμμένο.
 - Φυλακίζουμε στο αλουμινόχαρτο το μπουγιουρντί.
 - Ψήνουμε για περίπου 15′, ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
 - Μόλις το βγάζουμε από το φούρνο, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί, όσο ακόμα είναι ζεστό.