Μπισκότα με βρώμη και σταφίδες
Course: ΓλυκάCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
15
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
15
minutesΜια συνταγή για υγιεινά μπισκότα με μοναδική υφή και τέλεια γεύση
ΥΛΙΚΑ
100 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 πρέζα αλάτι
85 γρ. καστανή ζάχαρη
85 γραμ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 βανίλια
1 μεγάλο αυγό
100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουβερτούρα (σε σταγόνες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια
- Τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
- Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα.
- Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.
- Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα.
- *Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
- Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.
- Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.
- Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
TIPS
- Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα.
- Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.