Μπισκότα με βρώμη και σταφίδες

Μπισκότα με βρώμη και σταφίδες

Course: ΓλυκάCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

15

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

15

minutes

Μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα με μοναδική υφή και τέλεια γεύση

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 85 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 85 γραμ. μαύρη ζάχαρη

  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

  • 1 βανίλια

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 50 γρ. σταφίδες

  • 50 γρ. κουβερτούρα (σε σταγόνες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πρώτα, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια
  • Τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
  • Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα.
  • Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.
  • Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα.
  • *Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
  • Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.
  • Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.
  • Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

TIPS

  • Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα.
  • Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.