Μοτσαρέλα στικς

Μοτσαρέλα στικς

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

6

Προετοιμασία

1

hour 
Εκτέλεση

4

minutes

Ένα εύκολο και γρήγορο λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. μοτσαρέλα

  • 100 γραμ. αλεύρι

  • 2 αυγά

  • 150 γραμ. φρυγανιά

  • Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε φέτες χοντρές, πάχους 2 εκατοστών, τη μοτσαρέλα και μετά την κόβουμε σε μπαστουνάκια.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε ώστε να ντυθούν ολόγυρα με αλεύρι.
  • Τινάζουνε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Βουτάμε τα στικς μοτσαρέλας στα αυγά
  • Τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τα βουτάμε στη φρυγανιά.
  • Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.
    Αφού τελειώσουμε με όλα τα στικς, τα βάζουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 1 ώρα να παγώσουν τελείως.
  • Για το τηγάνισμα
  • Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει.
  • Τηγανίζουμε τα στικς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.