Μοτσαρέλα στικς
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
6
Προετοιμασία
1
hourΕκτέλεση
4
minutesΈνα εύκολο και γρήγορο λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. μοτσαρέλα
100 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
150 γραμ. φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε φέτες χοντρές, πάχους 2 εκατοστών, τη μοτσαρέλα και μετά την κόβουμε σε μπαστουνάκια.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε ώστε να ντυθούν ολόγυρα με αλεύρι.
- Τινάζουνε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
- Βουτάμε τα στικς μοτσαρέλας στα αυγά
- Τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τα βουτάμε στη φρυγανιά.
- Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα στικς, τα βάζουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 1 ώρα να παγώσουν τελείως. - Για το τηγάνισμα
- Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει.
- Τηγανίζουμε τα στικς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.