Κριθαρότο θαλασσινών

Κριθαρότο θαλασσινών

Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Μέτριο
Μερίδες

6

Προετοιμασία

15

minutes
Εκτέλεση

30

minutes

Δοκιμάστε το και η γεύσεις του θα σας συνεπάρουν!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο

  • 12 γαρίδες #2

  • 250 γρ mix θαλασσινών

  • 4 τομάτες φρέσκιες τριμμένες

  • 3 κ.σ. πέστο βασιλικού

  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 3 κ.σ. βούτυρο

  • 1 ποτήρι κρασιού ούζο

  • Λίγο λάδι για το σοτάρισμα

  • Λίγο νερό (όσο πάρει)

  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προετοιμασία – Βάση – Κριθαράκι
  • Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο 500γρ κριθαράκι ημίχονδρο
  • Ρίχνουμε 600 ml νερό με 1 ζωμό κότας
  • Αφού κατέβει το νερό σουρώνουμε και κρυώνουμε το κριθαράκι με άφθονο νερό
  • Μόλις στραγγίξει καλά, λαδώνουμε με ηλιέλαιο (όπως τα μακαρόνια)
  • Μαγείρεμα
  • Σοτάρουμε τα θαλασσινά
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Αφού ροδίσουν σβήνουμε με το ούζο
  • Ρίχνουμε το Κριθαράκι (βάση), την τριμμένη τομάτα και λίγο νεράκι για να βράσουν *Προσοχή! το κριθαράκι πρέπει να είναι aldente
  • Μόλις βράσουν τα τραβάμε από την φωτιά
  • Ρίχνουμε το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατέβουμε μέχρι να
    ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να χυλώσει
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε τα θαλασσινά στο κέντρο του
    πιάτου
  • Στολίζουμε με σχινόπρασο

TIPS

  • Δε σοτάρουμε τα θαλασσινά πολύ, ώστε να μη στεγνώσουν.