Κολοκυθοκεφτέδες
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
8
Προετοιμασία
20
minutesΕκτέλεση
10
minutesΈνας υπέροχος χορτοφαγικός μεζές. Συνδιάστε τους με μια σαλάτα και τζατζίκι.
ΥΛΙΚΑ
4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια. Μετά τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτη και τα βάζουμε σε σουρωτηρι.
- Πασπαλίζουμε με αλατι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά για τους κολοκυθοκεφτεδες.
- Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθια με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα. Τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρεσκο κρεμμυδι, ανηθο, δυοσμο, μαϊντανο, τα χτυπημένα αυγα και τη φετα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπερι και αλατι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν.
(αφού τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φετα). - Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουταλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλευρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουταλι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μιγμα.
- Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους στο ελαιολαδο.
- * Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λαδι αντί να κάνουν κρούστα.
- Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
TIPS
- Επειδή η συνταγή αυτή είναι απλή, έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυγά ελευθέρας βοσκής, βιολογικά κολοκυθάκια, και μια ώριμη βαρελίσια φέτα.. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι γευστικά ανώτερο και θα σας δικαιώσει.