Γλώσσα Μενιέρ

Γλώσσα Μενιέρ

Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΓαλλικήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

2

Προετοιμασία

3

minutes
Εκτέλεση

5

minutes

Θεωρείται η πιο εύκολη συνταγή για ψάρι.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φιλέτα γλώσσας

  • 50 γρ. βούτυρο κλαριφιέ

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • 1 λεμόνι χυμό και φλούδα

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • κάπαρη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Ψιλά φασολάκια βουτύρου για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη γλώσσα.
  • Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση.
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι.
  • Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
  • Ζεσταίνουμε μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα φιλέτα.
  • Ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις κάψει, βάζουμε τα ψάρια
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει.
  • Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα γλώσσας.
  • Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.
  • Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.
  • Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
  • Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.
  • Σερβίρουμε ζεστή τη γλώσσα στο τηγάνι με φασολάκια σαλάτα.