Γκιούλμπασι
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
6
Προετοιμασία
9
minutesΕκτέλεση
2
hours40
minutesΑυτό το πιάτο είναι η χαρά του μερακλή!
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ
4 πατάτες κομμένες σε καρέ
2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες σπασμένες
250 γραμ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα κομμένη σε καρέ
1 κ.σ ρίγανη αποξηραμένη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
- Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια σπάγκο ψησίματος.
- Βάζουμε πάνω 2 μεγάλες λαδόκολλες (θα τυλίξουμε σε πακέτο το φαγητό).
- Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το τυρί, τη ρίγανη, τις πιπερίτσες, το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Τα βάζουμε στις απλωμένες λαδόκολλες.
- Τυλίγουμε σε πακέτο και δένουμε σταυρωτά το σπάγκο.
- Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάζουμε πάνω το πακέτο.
- Ψήνουμε για 2 ώρες και 30΄στους 170 βαθμούς C χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Το γκιούλμπασι θα ψηθεί στο δικό του ζουμί και θα γίνει υπέροχο!
TIPS
- Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε στο ψυγείο. Πριν το ψήσιμο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30΄.