Γκιούλμπασι

Γκιούλμπασι

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

6

Προετοιμασία

9

minutes
Εκτέλεση

2

hours 

40

minutes

Αυτό το πιάτο είναι η χαρά του μερακλή!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές

  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ

  • 4 πατάτες κομμένες σε καρέ

  • 2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες σπασμένες

  • 250 γραμ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα κομμένη σε καρέ

  • 1 κ.σ ρίγανη αποξηραμένη

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170  βαθμούς C στις αντιστάσεις.
  • Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια σπάγκο ψησίματος.
  • Βάζουμε πάνω 2 μεγάλες λαδόκολλες (θα τυλίξουμε σε πακέτο το φαγητό).
  • Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το τυρί, τη ρίγανη, τις πιπερίτσες, το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  • Τα βάζουμε στις απλωμένες λαδόκολλες.
  • Τυλίγουμε σε πακέτο και δένουμε σταυρωτά το σπάγκο.
  • Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάζουμε πάνω το πακέτο.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες και 30΄στους 170 βαθμούς C χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
    Το γκιούλμπασι θα ψηθεί στο δικό του ζουμί και θα γίνει υπέροχο!

TIPS

  • Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε στο ψυγείο. Πριν το ψήσιμο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30΄.