Γαρίδες τηγανητές
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
5
minutesΚριτσανιστή απόλαυση
ΥΛΙΚΑ
500 γραµ. γαρίδες καθαρισμένες
ελαιόλαδο για το τηγάνι
σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα για το σερβίρισμα
- Για το πανάρισμα
 1/2 φλ. αλεύρι
2 κ.σ φρυγανιά
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
- Μπαχαρικά
 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
 - Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
 - Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
 - Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
 - Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
 - Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες
 - Τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
 - Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν
 - Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.
 
TIPS
- Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού. Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.
 - Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.
 - Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο.
 - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά