Γαρίδες τηγανητές
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
5
minutesΚριτσανιστή απόλαυση
ΥΛΙΚΑ
500 γραµ. γαρίδες καθαρισμένες
ελαιόλαδο για το τηγάνι
σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα για το σερβίρισμα
- Για το πανάρισμα
1/2 φλ. αλεύρι
2 κ.σ φρυγανιά
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
- Μπαχαρικά
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
- Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
- Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες
- Τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν
- Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.
TIPS
- Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού. Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.
- Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.
- Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά