Γαρίδες τηγανητές

Γαρίδες τηγανητές

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

5

minutes

Κριτσανιστή απόλαυση

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραµ. γαρίδες καθαρισμένες

  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

  • σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα για το σερβίρισμα

  • Για το πανάρισμα
  • 1/2 φλ. αλεύρι

  • 2 κ.σ φρυγανιά

  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο

  • Μπαχαρικά
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
  • Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
  • Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  • Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες
  • Τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν
  • Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

TIPS

  • Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού. Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.
  • Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.
  • Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά