Φασολάκια λαδερά
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
6
Προετοιμασία
15
minutesΕκτέλεση
50
minutesΜαγειρεύουμε, χωρίς καθόλου νερό!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένα φρέσκα φασολάκια
2 πατάτες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκύθια
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καταρχήν, καθαρίζουμε πρώτα τα φασολάκια και μετά τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, και τα κολοκυθάκια.
- Μετά από 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε και τα φασολάκια.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.
- Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε
- Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Αφού περάσει το σαραντάλεπτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο το δυόσμο και το μαϊντανό.
- Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
*Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε πάντα τα υγρά.
TIPS
- Τα φασολάκια είναι ένα ντελικάτο υλικό και η μοναδική τους γεύση θα παραμείνει μοναδική αν αποφύγετε το νερό. Δεν βάζουμε ποτέ νερό στην κατσαρόλα. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό, τα αφήνουμε να βράζουν στα δικά τους υγρά και στο ζουμί της φρέσκιας ντομάτας.
- *Υπάρχουν όμως και κάποια ακόμα μυστικά που μας εγκυούνται το καλύτερο αποτέλεσμα. Δείτε όλα εδώ