Ένα έξυπνο κόλπο για καρπούζι δίχως κουκούτσια!

Ένα έξυπνο κόλπο για καρπούζι δίχως κουκούτσια!

Ένα έξυπνο κόλπο για καρπούζι δίχως κουκούτσια!

Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Είναι δροσερό, γευστικό και περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, με φέτα, ή χρησιμοποιώντας το σε πολλές ακόμα συνταγές.

Η διατροφική αξία του καρπουζιού

Το καρπούζι έχει μόλις 46 θερμίδες ανά μερίδα (περίπου ένα φλιτζάνι). Είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, βιταμίνες και άλλα συστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό αγγίζει το 92%,. Ταυτόχρονα, είναι ένα φρούτο ιδανικό για τις μέρες με πολλή ζέστη. Επίσης, μόλις ένα φλιτζάνι καρπούζι (περίπου 150 γραμμάρια) παρέχει το 21% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C. Παρέχει επίσης λυκοπένιο και καροτενοειδή (άλφα και βήτα καροτένιο). Αυτά τα στοιχεία μετατρέπονται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.

Πώς θα αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι;

To μόνο μειονέκτημα του καρπουζιού, είναι τα μικρά και δεκάδες κουκούτσια του. Αν και θεωρούνται υγιεινά, οι περισσότεροι επιθυμούν να τα αφαιρέσουν. Ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος για να τα βγάλετε εύκολα και γρήγορα.

Το μυστικό βρίσκεται στο κόψιμο. Κόβοντας το καρπούζι με τον κατάλληλο τρόπο, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα κουκούτσια κατά τη διάρκεια που το κόβετε. Στη συνέχεια μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή να το σερβίρετε έτοιμο, κομμένο και χωρίς κουκούτσια.

Για αρχή ξεκινήστε από τις δύο άκρες. Τα περισσότερα καρπούζια έχουν σχήμα ωοειδές. Κόψτε λοιπόν, τις δύο πιο μυτερές πλευρές και στερεώστε το καρπούζι στη μία κομμένη πλευρά.

Έπειτα κόψτε τη φλούδα περιμετρικά και κάθετα και στη συνέχεια κόψτε και το εσωτερικό του καρπουζιού σε μικρότερα κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά κόψτε τα και πάλι κάθετα σε δύο ή τρία μικρότερα και ενώ τα κόβετε, θα δείτε ότι μπορείτε να αφαιρέστε με το μαχαίρι τα κουκούτσια πολύ εύκολα.