Αυγοφέτες αλμυρές με ζαμπόν και τυρί
Course: ΣνακCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
2
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
5
minutesΗ ελληνική παραλλαγή σνακ, αντίστοιχη του γνωστού γαλλικού Croque Madame.
ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί του τοστ
4 φέτες τυρί για τοστ
2 φέτες ζαμπόν
μουστάρδα (προαιρετικά)
2 αυγά
1/4 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα πάνω σε μια φέτα ψωμί (που προαιρετικά αλείφουμε μουστάρδα) μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
- Μετά καλύπτουμε με μία φέτα ψωμί.
- Πιέζουμε ελαφρά
- Χτυπάμε αυγά με γάλα και αλάτι ώστε να ενωθούν.
- Βουτάμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά..
- Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
- Τα κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε με μέλι
TIPS
- Εκτός από τις αλμυρές αυγοφέτες, μπορείτε να φτιάξετε και γλυκές με μέλι ή κανελοζάχαρη. Γενικά είναι μια συνταγή που μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει.