Αυγοφέτες αλμυρές με ζαμπόν και τυρί

Αυγοφέτες αλμυρές με ζαμπόν και τυρί

Course: ΣνακCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

2

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

5

minutes

Η ελληνική παραλλαγή σνακ, αντίστοιχη του γνωστού γαλλικού Croque Madame.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ

  • 4 φέτες τυρί για τοστ

  • 2 φέτες ζαμπόν

  • μουστάρδα (προαιρετικά)

  • 2 αυγά

  • 1/4 φλ. γάλα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • μέλι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε πρώτα πάνω σε μια φέτα ψωμί (που προαιρετικά αλείφουμε μουστάρδα) μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
  • Μετά καλύπτουμε με μία φέτα ψωμί.
  • Πιέζουμε ελαφρά
  • Χτυπάμε αυγά με γάλα και αλάτι ώστε να ενωθούν.
  • Βουτάμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά..
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
  • Αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
  • Τα κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε με μέλι

TIPS

  • Εκτός από τις αλμυρές αυγοφέτες, μπορείτε να φτιάξετε και γλυκές με μέλι ή κανελοζάχαρη. Γενικά είναι μια συνταγή που μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει.