Αυγά Τσιλμπιρ
Course: BrunchCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
1
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
7
minutesΑυγα με γιαούρτι και αρώματα. Μια ιδανική πρόταση για πρωινό ή brunch.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
150 gr γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
50 gr βούτυρο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
μπούκοβο
δυόσμο ή άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία
- Ανατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι
- Προσθέτουμε λίγο άνηθο
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι
- Προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες
- Μόλις αφρίσει το βούτυρο προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο
- Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό)
- Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι
- Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 2 1/2 με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα
- Σερβίρισμα
- Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο
- Περιχύνουμε τα αυγά με λίγο βούτυρο
- Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές
- Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί
TIPS
- Τα αυγά ποσέ με γιαούρτι αποκτούν μία κρεμώδη υφή και έχουν πολλές εντάσεις στη γεύση.
- Σερβίρονται πάντα με ζεστό ψωμ