Αυγά Τσιλμπιρ

Αυγά Τσιλμπιρ

Course: BrunchCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

1

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

7

minutes

Αυγα με γιαούρτι και αρώματα. Μια ιδανική πρόταση για πρωινό ή brunch.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά

  • 150 gr γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κ.γ. ξύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 50 gr βούτυρο

  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά τσίλι

  • μπούκοβο

  • δυόσμο ή άνηθο

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προετοιμασία
  • Ανατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι
  • Προσθέτουμε λίγο άνηθο
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες
  • Μόλις αφρίσει το βούτυρο προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο
  • Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό)
  • Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 2 1/2 με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα
  • Σερβίρισμα
  • Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο
  • Περιχύνουμε τα αυγά με λίγο βούτυρο
  • Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές
  • Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί

TIPS

  • Τα αυγά ποσέ με γιαούρτι αποκτούν μία κρεμώδη υφή και έχουν πολλές εντάσεις στη γεύση.
  • Σερβίρονται πάντα με ζεστό ψωμ