Αλμυρό στρούντελ με μανιτάρια και κοτόπουλο
Course: Ορεκτικά, ΣνακCuisine: Παραδοσιακή – ΒιεννέζικηDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
4
Προετοιμασία
15
minutesΕκτέλεση
50
minutesΜια αλμυρή παραλλαγή του κλασσικού Βιεννέζικου στρούντελ
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. σελινόριζα, χοντροτριμμένη
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι, ξερό
2 στήθη κοτόπουλου (μόνο το ψαχνό)
115 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρόκο αυγού
3 κ.σ. αλεύρι
1 φλ.τσ. ζωμό κότας
2 κ.γλ. ξύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 φύλλο κρούστας, μεγάλο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους.
- Το ροδίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια και το θυμάρι.
- Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό.
- Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει
- Κατόπιν το τοποθετούμε κατά μήκος του φύλλου σφολιάτας.
- Τυλίγουμε σε ρολό.
- Αλείφουμε με αυγό
- Τοποθετούμε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί.
- Το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
TIPS
- Για έξτρα γεύση, μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε στο στρούντελ και τυρί.