Αλμυρό στρούντελ με μανιτάρια και κοτόπουλο

Αλμυρό στρούντελ με μανιτάρια και κοτόπουλο

Course: Ορεκτικά, ΣνακCuisine: Παραδοσιακή – ΒιεννέζικηDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

4

Προετοιμασία

15

minutes
Εκτέλεση

50

minutes

Μια αλμυρή παραλλαγή του κλασσικού Βιεννέζικου στρούντελ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1/2 φλ.τσ. σελινόριζα, χοντροτριμμένη

  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γλ. θυμάρι, ξερό

  • 2 στήθη κοτόπουλου (μόνο το ψαχνό)

  • 115 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 1 κρόκο αυγού

  • 3 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλ.τσ. ζωμό κότας

  • 2 κ.γλ. ξύδι

  • 1 κ.γλ. μουστάρδα

  • 1 φύλλο κρούστας, μεγάλο

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους.
  • Το ροδίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια και το θυμάρι.
  • Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό.
  • Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει
  • Κατόπιν το τοποθετούμε κατά μήκος του φύλλου σφολιάτας.
  • Τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αλείφουμε με αυγό
  • Τοποθετούμε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

TIPS

  • Για έξτρα γεύση, μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε στο στρούντελ και τυρί.