Σούπα κολοκύθας βελουτέ, με μους γιαουρτιού
Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
6
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
30
minutesΙδανική πρόταση για το καθημερινό χειμωνιάτικο τραπέζι αλλά και για ένα γιορτινό ή επίσημο δείπνο
ΥΛΙΚΑ
- Για την κολοκυθόσουπα
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
- Για τη μους γιαουρτιού
120 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
120 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια.
- Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σπόρους και ίνες ξύνοντας τη σάρκα.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο, κολοκύθα και την πατάτα.
- Τα σοτάρουμε για 3-4΄μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25΄, έως ότου μαλακώσουν.
- Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Βράζουμε για ακόμη 1΄ σε χαμηλή φωτιά.
- Για τη μους γιαουρτιού
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Σερβίρισμα
- Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
- Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.