Πίτσα στο τηγάνι
Course: ΣνακCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
τεμάχιαΠροετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
15
minutesΥΛΙΚΑ
- Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
200 γρ. νερό
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- για τη σάλτσα tomato ΒΒQ
1 συσκευασία (150 γρ.) τομάτα ψιλοκομμένη με τον χυμό της
3 κ.σ. ΒBQ sauce
1 κ.σ. Worcestershire sauce (προαιρετικά)
- Topping
Τριμμένη μοτσαρέλα
250 γρ. μανιτάρια champignon
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
Γαλοπούλα ή άλλα υλικά επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατέψτε το γιαούρτι, το νερό , το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέστε το αλεύρι
- Ζυμώστε καλά με το χέρι ή με το μίξερ για 2 λεπτά
- Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια
- Ανοίξτε την με τα χέρια ή με έναν πλάστη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείψτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε τη ζύμη.
- Bάλτε το πάνω στην φωτιά και απλώστε ανάλογη ποσότητα tomato BBQ.
- Προσθέστε τη μοτσαρέλα και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά
- Ελέγξτε αν η πίτσα σας είναι ψημένη από κάτω
- Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill για 2 μόλις λεπτά και είστε έτοιμοι!
TIPS
- Φτιάξτε το ζυμάρι και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά! Μην ξεχνάτε! Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του προσθέστε στο απλό αλεύρι μια κουταλιά της σούπας baking powder και χρησιμοποιείστε το κεσεδάκι για δοσομετρητή,(για το ελαιόλαδο λιγότερο από το μισό).
- Για το τέλειο ψήσιμό ,ξεκινήστε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για τα πρώτα 2 -3 λεπτά και άλλα 4 σε μέτρια, ώστε να ψηθεί από κάτω και να γίνει τραγανή. Ολοκληρώστε ψήνοντας στο φούρνο στην υψηλότερη σχάρα κοντά στο grill για άλλα 2 λεπτά!
- Πριν το ψήσιμο, ελέγξτε την λαβή από το τηγάνι !Αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, ψήστε την πίτσα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου την λαβή, έξω από αυτόν.
- Να θυμάστε… η συνταγή είναι πολύ υγιεινή χάρη στα προβιοτικά από το γιαούρτι και υψηλής περιεκτικότητας σε λυκοπένιο, χάρη στην έτοιμη τομάτα, που περιέχει 5-6 φορές παραπάνω από ότι η φρέσκια.