Spring Rolls με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς
Course: ΟρεκτικάCuisine: ΑσιατικήDifficulty: ΜέτριοΜερίδες
20
τεμάχιαΠροετοιμασία
30
minutesΕκτέλεση
5
minutesΤο δημοφιλέστερο ορεκτικό της Κινέζικης κουζίνας.
ΥΛΙΚΑ
- Για τα spring rolls
20 φύλλα για spring rolls (φύλλα ρυζιού)
100 γρ. ψιλά noodles ρυζιού
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκι
4 φρέσκα κρεμμύδια
2 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο
φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 φλ. φύτρες φασολιών η άλλες φύτρες (προαιρετικά)
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
1 κ.σ. σόγια
πιπέρι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς για το σερβίρισμα
- Για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. νερό
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. μπούκοβο
2 κ.σ. νερό (προαιρετικά)
1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα spring rolls λαχανικών
- Βάζουμε τα νουντλς σε μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε μέγεθος 3-4εκ για τα spring rolls μας.
- Ζεσταίνουμε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του γουόκ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και το λάχανο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα νουντλς, τις φύτρες, το λευκό ξίδι μπαλσάμικο και τη σόγια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2λεπτά.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με λίγο νερό.
- Ανοίγουμε τα φύλλα ρυζιού και παίρνουμε ένα ένα φύλλο τοποθετώντας το διαγώνια, δηλαδή όπως είναι τετράγωνο, με τη μια γωνία γυρισμένη προς εμάς.
- Ακουμπάμε επάνω γέμιση κατά μήκος.
- Διπλώνουμε τη γωνία πάνω στην γέμιση και κλείνουμε τις δυο πλαϊνές γωνιές ώστε να σχηματιστεί ρολό.
- Αλείφουμε το τελείωμα με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ ώστε να κολλήσει καλά το ρολό.
- Το τυλίγουμε μέχρι την κάτω γωνία.
- *Σε αυτό το στάδιο τα διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο ή για αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
- Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι. για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς
- Για τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς (sweet chili sauce) με μέλι
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από κορν φλάουρ και νερό.
- Τα αλέθουμε σε πουρέ.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.
TIPS
- Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα με τα σπρίνγκ ρολς