Πουρές Πατάτας
Course: ΣυνοδευτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
4
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
20
minutesΌσο κι αν φτιάξεις, ποτέ δε θα είναι αρκετό!
ΥΛΙΚΑ
1 kg πατάτες
100 γρ. βούτυρο
2-3 κ.σ γάλα φρέσκο
100 γρ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι (κατά βούληση)
πιπέρι (κατά βούληση)
μοσχοκάρυδο
σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους (καρέ)
 - Τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
 - Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε το σκεύος.
 - Αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.
 - Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
 - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
*Μπορείτε να τις τσιμπήστε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε. - Όσο βράζουμε τις πατάτες, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, την κρέμα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά. Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
 - Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
 - Τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
 - Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.
 - Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.
 
TIPS
- Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε. Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
 - Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για το πως να φτιάχνεις τον τέλειο πουρέ, κάθε φορά!