Πουρές Πατάτας

Πουρές Πατάτας

Course: ΣυνοδευτικάCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

4

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

20

minutes

Όσο κι αν φτιάξεις, ποτέ δε θα είναι αρκετό!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 kg πατάτες

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 2-3 κ.σ γάλα φρέσκο

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος light

  • αλάτι (κατά βούληση)

  • πιπέρι (κατά βούληση)

  • μοσχοκάρυδο

  • σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους (καρέ)
  • Τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε το σκεύος.
  • Αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
    *Μπορείτε να τις τσιμπήστε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
  • Όσο βράζουμε τις πατάτες, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, την κρέμα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά. Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
  • Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
  • Τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.
  • Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.

TIPS

  • Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε. Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  • Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για το πως να φτιάχνεις τον τέλειο πουρέ, κάθε φορά!