Κεφτεδάκια Μαρόκου
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΈθνικΜερίδες
4
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
25
minutesΜια πεντανόστιμη πρόταση από το χώρο της Έθνικ κουζίνας
ΥΛΙΚΑ
350 γραµ. κιμά μοσχάρι (ή αρνί ή ανάμεικτο κιμά)
1 /2 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.γλ κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες καυτερή πάπρικα
2 πρέζες κανέλα
3 κ.σ μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
- Για τη σάλτσα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1½ κ.γλ πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ πάπρικα καυτερή
1 κ.σ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 αυγά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλάθουμε πολύ μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
- Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια στη σειρά και ψήνουμε για 3-4΄ να ροδίσουν ολόγυρα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄ να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα αυγά
- Ξαναβάζουμε καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4΄ με καπάκι μέχρι να σεταριστούν.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τα βότανα.
- Σερβίρουμε το γιαούρτι σε κουταλιές στο πιάτο και το απλώνουμε με κουτάλι. Πάνω του, βάζουμε τα κεφτεδάκια με τη πυκνή σάλτσα και τα αυγά.
TIPS
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.