Κεφτεδάκια Μαρόκου

Κεφτεδάκια Μαρόκου

Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: Έθνικ
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

25

minutes

Μια πεντανόστιμη πρόταση από το χώρο της Έθνικ κουζίνας

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γραµ. κιμά μοσχάρι (ή αρνί ή ανάμεικτο κιμά)

  • 1 /2 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο

  • 1/2 κ.γλ κύμινο

  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά

  • 2 πρέζες καυτερή πάπρικα

  • 2 πρέζες κανέλα

  • 3 κ.σ μαϊντανό

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες

  • 1 κ.γλ. κύμινο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1½ κ.γλ πάπρικα γλυκιά

  • 1/3 κ.γλ. κανέλα

  • 1/2 κ.γλ πάπρικα καυτερή

  • 1 κ.σ κόλιανδρο ψιλοκομμένο

  • 4 αυγά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλάθουμε πολύ μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
  • Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια στη σειρά και ψήνουμε για 3-4΄ να ροδίσουν ολόγυρα.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄ να πήξει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά
  • Ξαναβάζουμε καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4΄ με καπάκι μέχρι να σεταριστούν.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με τα βότανα.
  • Σερβίρουμε το γιαούρτι σε κουταλιές στο πιάτο και το απλώνουμε με κουτάλι. Πάνω του, βάζουμε τα κεφτεδάκια με τη πυκνή σάλτσα και τα αυγά.

TIPS

  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.