Τραχανάς σούπα με φέτα
Course: ΣούπαCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
2
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
15
minutesΙδανική νοστιμότατη και θρεπτική πρόταση για τον χειμώνα και το κρύο
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς
4 φλιτζάνια νερό
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.
*Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι. - Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
- Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά εξαρτάται από σας.
- Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
- Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
- Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι.
- Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστο και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι σε κυβάκια
TIPS
- Στα χωριά, αντί για ελαιόλαδο έβαζαν φρέσκο βούτυρο. Αν έχετε φρέσκο βούτυρο, χρησιμοποιήστε το!
- Οσο περισσότερο αφήστε τον τραχανά να βράσει τόσο περισσότερο χυλώνει. Αν προτιμάτε τραχανά σούπα νερουλή, βγάλτε το αμέσως. Αν τον προτιμάτε πιο πηχτό, αφήστε να βράσει τον 2-3 λεπτά παραπάνω ανακατεύοντας.