Σνίτσελ Χοιρινό

Σνίτσελ Χοιρινό

Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

5

minutes

Το σνίτσελ είναι η εύκολη λύση αν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να εντυπωσιάσετε.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κομμάτια χοίρινο τρανς

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1/2 φλ. αλεύρι

  • 2 αυγά χτυπημένα

  • 1 φλ. ψίχουλα ψωμιού

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλατοπιπερώνουμε το χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές.
  • Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τα ψίχουλα.
  • Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια κρέας πρώτα στο αλεύρι για να το ντυθούν
  • Μέτα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στα ψίχουλα ώστε να ντυθούν γύρω γύρω και να καλυφθούν τελείως.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, (ίσα που να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ)
  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του.
  • Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

TIPS

  • Για να γίνει πετυχημένο το τηγανητό σνίτσελ, το κρέας πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και ισόπαχο.
  • Ότι άλλο θέλετε να μάθετε για το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, το τηγάνισμα και τα υπόλοιπα μυστικά του σνίτσελ θα το βρείτε εδώ