Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια
Course: Κυρίως πιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
2
Προετοιμασία
9
minutesΕκτέλεση
30
minutesΈνα πιάτο πλούσιο σε μεθυστικά αρώματα και θρεπτική αξία!
ΥΛΙΚΑ
300 γραμ. ρύζι αρμπόριο
1 κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
200 γραμ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
1 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
200 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
600 γραμ. ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι
- Για το τελείωμα
λίγη ψιλοκομμένη παρμεζάνα
1 κ.σ βούτυρο1 κ.σ βούτυρο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν για 2΄.
- Ρίχνουμε σε 4 δόσεις το κρασί.
- Κάθε φορά ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσουμε το επόμενο.
- Ρίχνουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσουμε άλλο ζωμό.
- Μαγειρεύουμε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα. Έτσι δεν σπάμε τους κόκκους του ρυζιού.
- Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά.
- Στο τέλος του βρασμού, αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
- Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TIPS
- Λίγο λάδι τρούφας στο σερβίρισμα θα απογειώσει το πιάτο.
- Μάθε να φτιάχνεις ριζότο ως επαγγελματίας εδώ