Σούπα Ράμεν
Course: ΣούπαCuisine: ΑσιατικήDifficulty: ΜέτριοΜερίδες
2
Προετοιμασία
1
hour30
minutesΕκτέλεση
40
minutesΤο απόλυτο comfort food της ιαπωνικής κουζίνας
ΥΛΙΚΑ
- Για την μαρινάδα
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ μιρίν
2 κ.σ σόγια
πιπέρι καγιέν
- Για το γλάσο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ σόγια
- Για το Ράμεν
200 γραµ. νουντλς
200 γρ. μανιτάρια σιτάκε (φρέσκα ή αποξηραμένα)
1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές τσίλι
3 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ σάλτσα σόγιας
2 κ.σ μιρίν
2 αυγά βραστά (6′ βρασμένα)
φύτρες
φύκια νόρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα θα μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το κοτόπουλο,
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15΄.
- Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόγια και αλείφουμε το κοτόπουλο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ´επιπλέον.
- Αφήνουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες.
- Ετοιμάζουμε το ράμεν
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό κότας.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη σόγια και το μιρίν.
- Βάζουμε να βράσει για 20′.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε τα noodles στο μισό χρόνο από ότι αναγράφεται.
- Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε σε 2 μπολ.
- Σουρώνουμε το ζωμό, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Βράζουμε για 5΄. - Μοιράζουμε το ζωμό με τα μανιτάρια στα μπολ.
- Γαρνίρουμε με τα αυγά το κοτόπουλο και τις φύτρες.
TIPS
- Τη σούπα ράμεν τη σερβίρουμε πάντα καυτή και όσο τα noodles είναι ακόμα αλ ντέντε. Πρώτα ρουφάμε τα καυτά νουντλς με τα ξυλάκια τσοπ στικς. Έπειτα, ρουφάς το ζωμό και τέλος απολαμβάνεις τα γαρνιρίσματα.
- Το μιρίν είναι βασικό συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας. Πρόκειταιι για κρασί που παράγεται από ρύζι. Είναι ιδιαίτερα γλυκό και εξισορροπεί την αλμυρή γεύση της σόγιας σε όλα τα ιαπωνικά μαγειρέματα.