Σούπα με κεφτεδάκια
Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
4
Προετοιμασία
30
minutesΕκτέλεση
20
minutesΙδιαίτερα γευστική πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
ΥΛΙΚΑ
- Για τα κεφτεδάκια
300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
- Για τη σούπα
1½ φλ. κοφτό μακαρονάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα κεφτεδάκια
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ (τον κιμά, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, τον μαιντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι).
- Τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 15-20′ να παγώσει.
- Μετά πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, και τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
* Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. - Για τη σούπα
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά, για να γίνουν διάφανα
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια.
- Βράζουμε για 10΄
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
TIPS
- Συνοδέψτε την με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Αυτό θα απογειώσει ακόμα περισσότερο το πιάτο.