Κριθαρότο θαλασσινών
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΜέτριοΜερίδες
6
Προετοιμασία
15
minutesΕκτέλεση
30
minutesΔοκιμάστε το και η γεύσεις του θα σας συνεπάρουν!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κριθαράκι μέτριο
12 γαρίδες #2
250 γρ mix θαλασσινών
4 τομάτες φρέσκιες τριμμένες
3 κ.σ. πέστο βασιλικού
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού ούζο
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Λίγο νερό (όσο πάρει)
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία – Βάση – Κριθαράκι
- Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο 500γρ κριθαράκι ημίχονδρο
- Ρίχνουμε 600 ml νερό με 1 ζωμό κότας
- Αφού κατέβει το νερό σουρώνουμε και κρυώνουμε το κριθαράκι με άφθονο νερό
- Μόλις στραγγίξει καλά, λαδώνουμε με ηλιέλαιο (όπως τα μακαρόνια)
- Μαγείρεμα
- Σοτάρουμε τα θαλασσινά
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Αφού ροδίσουν σβήνουμε με το ούζο
- Ρίχνουμε το Κριθαράκι (βάση), την τριμμένη τομάτα και λίγο νεράκι για να βράσουν *Προσοχή! το κριθαράκι πρέπει να είναι aldente
- Μόλις βράσουν τα τραβάμε από την φωτιά
- Ρίχνουμε το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατέβουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να χυλώσει - Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε τα θαλασσινά στο κέντρο του
πιάτου - Στολίζουμε με σχινόπρασο
TIPS
- Δε σοτάρουμε τα θαλασσινά πολύ, ώστε να μη στεγνώσουν.