Κριθαρότο θαλασσινών
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΜέτριοΜερίδες
6
Προετοιμασία
15
minutesΕκτέλεση
30
minutesΔοκιμάστε το και η γεύσεις του θα σας συνεπάρουν!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κριθαράκι μέτριο
12 γαρίδες #2
250 γρ mix θαλασσινών
4 τομάτες φρέσκιες τριμμένες
3 κ.σ. πέστο βασιλικού
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού ούζο
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Λίγο νερό (όσο πάρει)
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία – Βάση – Κριθαράκι
 - Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο 500γρ κριθαράκι ημίχονδρο
 - Ρίχνουμε 600 ml νερό με 1 ζωμό κότας
 - Αφού κατέβει το νερό σουρώνουμε και κρυώνουμε το κριθαράκι με άφθονο νερό
 - Μόλις στραγγίξει καλά, λαδώνουμε με ηλιέλαιο (όπως τα μακαρόνια)
 - Μαγείρεμα
 - Σοτάρουμε τα θαλασσινά
 - Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
 - Αφού ροδίσουν σβήνουμε με το ούζο
 - Ρίχνουμε το Κριθαράκι (βάση), την τριμμένη τομάτα και λίγο νεράκι για να βράσουν *Προσοχή! το κριθαράκι πρέπει να είναι aldente
 - Μόλις βράσουν τα τραβάμε από την φωτιά
 - Ρίχνουμε το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατέβουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να χυλώσει - Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
 - Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε τα θαλασσινά στο κέντρο του
πιάτου - Στολίζουμε με σχινόπρασο
 
TIPS
- Δε σοτάρουμε τα θαλασσινά πολύ, ώστε να μη στεγνώσουν.