Γλώσσα Μενιέρ
Course: Κυρίως ΠιάτοCuisine: ΓαλλικήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
2
Προετοιμασία
3
minutesΕκτέλεση
5
minutesΘεωρείται η πιο εύκολη συνταγή για ψάρι.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φιλέτα γλώσσας
50 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
2 κ.σ. αλεύρι
1 λεμόνι χυμό και φλούδα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κάπαρη
αλάτι
πιπέρι
Ψιλά φασολάκια βουτύρου για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη γλώσσα.
 - Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση.
 - Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι.
 - Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
 - Ζεσταίνουμε μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα φιλέτα.
 - Ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
 - Μόλις κάψει, βάζουμε τα ψάρια
 - Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει.
 - Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα γλώσσας.
 - Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.
 - Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.
 - Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.
 - Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού.
 - Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 - Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.
 - Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
 - Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.
 - Σερβίρουμε ζεστή τη γλώσσα στο τηγάνι με φασολάκια σαλάτα.