Sloppy Joe
Course: ΣνακCuisine: ΑμερικάνικηDifficulty: ΕυκολάλιΜερίδες
6
Προετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
30
minutesΈνα μπέργκερ διαφορετικό από ότι έχεις δοκιμάσει!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (μια φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
4 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.γλ. Worcestershire sauce
2 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
- Για το σάντουιτς Sloppy Joe
6 ψωμάκια για burger
στραγγιστό γιαούρτι
φέτες ντομάτας
τρυφερά φύλλα μαρουλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε μουστάρδα, κέτσαπ, τη Worcestershire sauce και μαύρη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 25΄ περίπου ώσπου να δέσει καλά ο κιμάς και να πιει τα υγρά του.
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα αφήνουμε άψητα γιατί ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.
* Αν θέλουμε, όμως, μπορούμε και να τα φρυγανίσουμε. - Βάζουμε 1 γεμάτη κουτάλια σάλτσα κιμά και καλύπτουμε με φύλλο μαρουλιού.
- Συνεχίζουμε με μια φέτα ντομάτα και ξαναβάζουμε κιμά.
- Τελειώνουμε με μια κουτάλια στραγγιστό γιαούρτι.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πατάμε ελαφρά να ποτίσει το ψωμί με τα ζουμάκια της σάλτσας.
TIPS
- Η σάλτσα κιμά πρέπει να μελώσει και να μην έχει ζουμιά και περιττά υγρά. Η δεμένη σάλτσα κιμά είναι το 50% της επιτυχίας για τα πιο νόστιμα Sloppy Joes.
- Αξιοποίησε τον κιμά που περίσσεψε και φτιάξε αυτή την τέλεια συνταγή για έξτρα απόλαυση.
- Μπορείς να βάλεις τυρί τριμμένο τσένταρ πάνω στο ψωμί και μετά να πέσει η καυτή σάλτσα κιμά.
- Μπορείς να το φτιάξεις και με ό,τι βάζεις στο αγαπημένο σου burger.
- Λίγη Worcestershire sauce θα απογειώσει τη γεύση του. Αν έχεις βάλε 1/2 με 1 κγ. στην σάλτσα κιμά. Θα δεις τεράστια διαφορά στη γεύση.
- Αν αφήσετε άψητο το ψωμί, τότε θα ποτίσει με την υπέροχη σάλτσα.