Αυγά Τσιλμπιρ
Course: BrunchCuisine: ΠαραδοσιακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
1
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
7
minutesΑυγα με γιαούρτι και αρώματα. Μια ιδανική πρόταση για πρωινό ή brunch.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
150 gr γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
50 gr βούτυρο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
μπούκοβο
δυόσμο ή άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία
 - Ανατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι
 - Προσθέτουμε λίγο άνηθο
 - Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι
 - Προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες
 - Μόλις αφρίσει το βούτυρο προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο
 - Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη
 - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό)
 - Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό
 - Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι
 - Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά
 - Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 2 1/2 με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα
 - Σερβίρισμα
 - Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο
 - Περιχύνουμε τα αυγά με λίγο βούτυρο
 - Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές
 - Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο
 - Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί
 
TIPS
- Τα αυγά ποσέ με γιαούρτι αποκτούν μία κρεμώδη υφή και έχουν πολλές εντάσεις στη γεύση.
 - Σερβίρονται πάντα με ζεστό ψωμ