Φριτάτα με καλαμπόκι, πατάτες και γραβιέρα
Course: BrunchCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
servingsΠροετοιμασία
10
minutesΕκτέλεση
20
minutesΠεντανόστιμη ιταλική ομελέτα, αφράτη σαν κέικ με βάση από πατάτες και εμπλουτισμένη με γραβιέρα και λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
250 γρ. πατάτες βρασμένες
1 κολοκυθάκι
200 γρ. καλαμπόκι
150 γρ. γραβιέρα γλυκιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50ml νερό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
1 αβοκάντο
1 κ.σ. καλαμπόκι
4-5 ντοματίνια
Φρέσκο κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με ένα πιρούνι “σπάμε” τις πατάτες και κόβουμε το κολοκυθάκι σε κυβάκια.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη μαντζουράνα.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη γραβιέρα τριμμένη
- Τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 12-15’, ανάλογα πόσο ζουμερή θέλουμε τη φριτάτα.
*Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C. - Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αβοκάντο, καλαμπόκι και ντοματίνια.
TIPS
- Επιλέγουμε αυγά ελευθέρας βοσκής και αν είναι δυνατό βιολογικά αυγά
- Χτυπάμε τα αυγά πάρα πολύ καλά. Όσο πιο καλά αναμειχθούν τα αυγά τόσο αφράτη θα είναι η φριτάτα
- Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και ιδανικά με βαρύ πάτο και καπάκι, και πάντα σε χαμηλή φωτιά. Ψήνοντας την κατ΄αυτό τον τρόπο θα γίνει μοναδικά ζουμερή και δεν χρειάζεται γύρισμα
- Η φριτάτα μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο. Προτιμότερο όμως είναι να σιγομαγειρευτεί στο τηγάνι σε γκάζι ή ηλεκτρική εστία
- Τα toppings μπορούν να δώσουν κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις στη φριτάτα. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τυριά, γιαούρτι, αλλαντικά, μυρωδικά κτλ