Φριτάτα με καλαμπόκι, πατάτες και γραβιέρα

Φριτάτα με καλαμπόκι, πατάτες και γραβιέρα

Course: BrunchCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

servings
Προετοιμασία

10

minutes
Εκτέλεση

20

minutes

Πεντανόστιμη ιταλική ομελέτα, αφράτη σαν κέικ με βάση από πατάτες και εμπλουτισμένη με γραβιέρα και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά

  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες

  • 1 κολοκυθάκι

  • 200 γρ. καλαμπόκι

  • 150 γρ. γραβιέρα γλυκιά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 50ml νερό

  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

  • ½ κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάρι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για το σερβίρισμα
  • 1 αβοκάντο

  • 1 κ.σ. καλαμπόκι

  • 4-5 ντοματίνια

  • Φρέσκο κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Με ένα πιρούνι “σπάμε” τις πατάτες και κόβουμε το κολοκυθάκι σε κυβάκια.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη μαντζουράνα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη γραβιέρα τριμμένη
  • Τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 12-15’, ανάλογα πόσο ζουμερή θέλουμε τη φριτάτα.
    *Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αβοκάντο, καλαμπόκι και ντοματίνια.

TIPS

  • Επιλέγουμε αυγά ελευθέρας βοσκής και αν είναι δυνατό βιολογικά αυγά
  • Χτυπάμε τα αυγά πάρα πολύ καλά. Όσο πιο καλά αναμειχθούν τα αυγά τόσο αφράτη θα είναι η φριτάτα
  • Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και ιδανικά με βαρύ πάτο και καπάκι, και πάντα σε χαμηλή φωτιά. Ψήνοντας την κατ΄αυτό τον τρόπο θα γίνει μοναδικά ζουμερή και δεν χρειάζεται γύρισμα
  • Η φριτάτα μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο. Προτιμότερο όμως είναι να σιγομαγειρευτεί στο τηγάνι σε γκάζι ή ηλεκτρική εστία
  • Τα toppings μπορούν να δώσουν κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις στη φριτάτα. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τυριά, γιαούρτι, αλλαντικά, μυρωδικά κτλ