Μανιάτικη σαλάτα

Μανιάτικη σαλάτα

Course: ΣαλάταCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

6

Προετοιμασία

15

minutes
Εκτέλεση

40

minutes

Μία δροσερή, γευστικότατη και αλλιώτικη πατατοσαλάτα, με ρίζες στην μεσσηνιακή κουζίνα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. βρασμένες πατάτες, μέτρια κομμένες

  • 2-3 σφιχτά αυγά, κομμένα σε τέταρτα

  • 12 καλαματιανές ελιές

  • 2 πορτοκάλια

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

  • 40 ml ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

  • ¼ αποξηραμένο δυόσμο

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή μεμβράνη τους.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το ξύδι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε στη σαλάτα τα αυγά και τα πορτοκάλια.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

TIPS

  • Σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζει εξίσου καλά και ο δυόσμος