Μανιάτικη σαλάτα
Course: ΣαλάταCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
6
Προετοιμασία
15
minutesΕκτέλεση
40
minutesΜία δροσερή, γευστικότατη και αλλιώτικη πατατοσαλάτα, με ρίζες στην μεσσηνιακή κουζίνα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βρασμένες πατάτες, μέτρια κομμένες
2-3 σφιχτά αυγά, κομμένα σε τέταρτα
12 καλαματιανές ελιές
2 πορτοκάλια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
¼ αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή μεμβράνη τους.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το ξύδι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα τα αυγά και τα πορτοκάλια.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
TIPS
- Σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζει εξίσου καλά και ο δυόσμος