Βασιλομανίταρα σοτέ με sauce μουστάρδας και λάδι τρούφας

Βασιλομανίταρα σοτέ με sauce μουστάρδας και λάδι τρούφας

Course: ΟρεκτικάCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

35

minutes

Εύκολη, γρήγορη, αρωματική και πεντανόστιμη

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μανιτάρια king oyster

  • 200 ml ελαιόλαδο

  • 1 μέτριο κρεμμύδι λευκό ξερό ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1/2 ζωμό κοτόπουλου (κύβο)

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 2 κλωνάρια μικρά φρέσκο θυμάρι

  • 8 φύλλα σπανάκι baby

  • 4 τοματίνια

  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

  • 300 ml νερό

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πολύ καλά με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα.
  • Τα κόβουμε στη μέση κάθετα και τα χαράζουμε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν πολύ μικροί ρόμβοι
  • Ρίχνουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι που καίει και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές
  • Αποσύρουμε τα μανιτάρια απο το τηγάνι
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να
    καραμελώσουν πολύ καλά
  • Ξαναβάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό, τη μουστάρδα ,το θυμάρι και το ζωμό
  • Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά
    *τα συγκεκριμένα μανιτάρια είναι λιγο σκληρά και θέλουν καλό βράσιμο
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Ρίχνουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε 2-3 φορές να πάει το άρωμα της τρούφας παντού
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί
  • Σερβίρουμε σε ριχό πιάτο, αφού στολίσουμε με ροδέλεςτοματίνια και τα φύλλα απο το σπανάκι

TIPS

  • Τα μανιτάρια king oyster έχουν την ιδιαιτερότητα, παρόλο το μεγάλο τους μέγεθος τους, να είναι πολύ τρυφερά και να έχουν μια υπέροχη γεύση. Το μήκος τους ποικίλει και φτάνει μέχρι και τα 15 εκατοστά. Είναι από τα μανιτάρια που αντέχουν παραπάνω στη συντήρηση του ψυγείου χωρίς να αλλοιώνονται. Μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι και 5 ημέρες σκεπασμένα με απορροφητικό χαρτί, σε σημείο χωρίς υγρασία στο ψυγείο.
  • Όταν αγοράζετε φρέσκα βασιλομανίταρα, φροντίστε η σάρκα τους να είναι σφιχτή χωρίς χτυπήματα στον κορμό.
  • Συνήθως όταν αγοράζουμε αυτά τα μανιτάρια είναι ήδη καθαρά. Σε περίπτωση όμως που πρέπει να τα καθαρίσετε, κάντε το με μία βρεγμένη πετσέτα τρίβοντας τα απαλά.
  • Σε καμία περίπτωση μην πλύνετε τα μανιτάρια γιατί θα τα καταστρέψετε. Θα ρουφήξουν νερό και θα το αποβάλουν στο μαγείρεμα
  • Η υφή τους όταν μαγειρευτούν και μαλακώσουν, θυμίζει όστρακο. Εξ ου και η ονομασία τους.