Brownie με παγωτό
Course: ΓλυκάCuisine: Παραδοσιακή – ΑγγλικήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
10-12
Προετοιμασία
4
minutesΕκτέλεση
1
hourΤο κλασικό και αγαπημένο όλων μας, brownie!
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
440 γρ ζάχαρη
400 γρ βούτυρο
380 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
85 γρ αλεύρι
Παγωτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
 - Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ αφράτη κρέμα
 - Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την σοκολάτα να λιώσουν
 - Αφού λιώσουν τα αφήνουμε λίγο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
 - Τα ενώνουμε όλα μαζί.
*Προσοχή! αυτό γίνετε για να μην κόψει το αυγό από την θερμακρασία της σοκολάτας. Πρέπει να είναι, το πολύ, χλιαρό - Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα
 - Τα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν
 - Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20×30 και απλώνουμε το μείγμα
 - Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να στέκεται στις άκρες και να είναι ζουμερό μέσα
 - Το αφήνουμε να κάτσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια
 - Τοποθετούμε το brownie σε πιάτο, από πάνω βάζουμε το παγωτό και ρίχνουμε και σιρόπι σοκολάτας