Brownie με παγωτό

Brownie με παγωτό

Course: ΓλυκάCuisine: Παραδοσιακή – ΑγγλικήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

10-12

Προετοιμασία

4

minutes
Εκτέλεση

1

hour 

Το κλασικό και αγαπημένο όλων μας, brownie!

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά

  • 440 γρ ζάχαρη

  • 400 γρ βούτυρο

  • 380 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

  • 85 γρ αλεύρι

  • Παγωτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ αφράτη κρέμα
  • Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την σοκολάτα να λιώσουν
  • Αφού λιώσουν τα αφήνουμε λίγο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τα ενώνουμε όλα μαζί.
    *Προσοχή! αυτό γίνετε για να μην κόψει το αυγό από την θερμακρασία της σοκολάτας. Πρέπει να είναι, το πολύ, χλιαρό
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα
  • Τα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20×30 και απλώνουμε το μείγμα
  • Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να στέκεται στις άκρες και να είναι ζουμερό μέσα
  • Το αφήνουμε να κάτσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια
  • Τοποθετούμε το brownie σε πιάτο, από πάνω βάζουμε το παγωτό και ρίχνουμε και σιρόπι σοκολάτας