Σούπα βελουτέ μπρόκολο
Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: ΕυκολάκιΜερίδες
4
Προετοιμασία
5
minutesΕκτέλεση
45
minutesΥγιεινή, θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα με απίστευτη υφή
ΥΛΙΚΑ
200 ml ελαιόλαδο
2 μπρόκολα μικρά
2 καρότα μέτρια
2 κρεμμύδια λευκά ξερά μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό μόνο φύλλα
2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
2 lt νερό
100 γρ. σπανάκι baby
200 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 κ.σ. μυζήθρα κρήτης μαλακιά
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας , τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια – εκτός απο το σπανάκι και τον μαϊντανό
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη βαθιά το ελαιόλαδο και αφού να κάψει ελαφρά, τότε ρίχνουμε όλα τα λαχανικά – εκτός απο το σπανάκι και τον μαϊντανό
- Σοτάρουμε ελαφρά γιατί δεν θέλουμε να πάρουν πολύ χρώμα και με αυτόν τον τρόπο η σούπα μας θα γίνει καταπράσινη
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατέβουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί ελαφρά
- Ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και βράζουμε για 40 λεπτά με καπάκι μισάνοιχτο
- Τέλος κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
- Χωρίς να τραβίξουμε την κατσαρόλα απο πάνω ρίχνουμε τον μαϊντανό, τα φύλλα απο το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος και μπλεντάρουμε (πολτοποιούμε), για να γίνει μια πυχτή βελουτέ σούπα.
*Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ανάλογα με το πόσο πυχτή η νερουλή την θέλουμε - Ξανανοίγουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5 λεπτά (ίσα ίσα να ψηθεί λίγο και η κρέμα γάλακτος).
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε στο καθένα απο μια κουταλιά της σούπας μυζήθρα που την τρίβουμε με τα χέρια μας, τρία φύλλα σπανάκι baby και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
TIPS
- Για να γίνει η σούπα μας καταπράσινη πρέπει να μην σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε πολύ καυτό λάδι.
- Επίσης, το μπρόκολο ,το σπανάκι και ο μαϊντανός πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας δηλάδή φρεσκότατα και πολύ πράσινα