Σούπα βελουτέ μπρόκολο

Σούπα βελουτέ μπρόκολο

Course: ΣούπαCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Ευκολάκι
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Εκτέλεση

45

minutes

Υγιεινή, θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα με απίστευτη υφή

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml ελαιόλαδο

  • 2 μπρόκολα μικρά

  • 2 καρότα μέτρια

  • 2 κρεμμύδια λευκά ξερά μέτρια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό μόνο φύλλα

  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου

  • 2 lt νερό

  • 100 γρ. σπανάκι baby

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

  • 4 κ.σ. μυζήθρα κρήτης μαλακιά

  • αλάτι

  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας , τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια – εκτός απο το σπανάκι και τον μαϊντανό
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη βαθιά το ελαιόλαδο και αφού να κάψει ελαφρά, τότε ρίχνουμε όλα τα λαχανικά – εκτός απο το σπανάκι και τον μαϊντανό
  • Σοτάρουμε ελαφρά γιατί δεν θέλουμε να πάρουν πολύ χρώμα και με αυτόν τον τρόπο η σούπα μας θα γίνει καταπράσινη
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατέβουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί ελαφρά
  • Ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και βράζουμε για 40 λεπτά με καπάκι μισάνοιχτο
  • Τέλος κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
  • Χωρίς να τραβίξουμε την κατσαρόλα απο πάνω ρίχνουμε τον μαϊντανό, τα φύλλα απο το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος και μπλεντάρουμε (πολτοποιούμε), για να γίνει μια πυχτή βελουτέ σούπα.
    *Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ανάλογα με το πόσο πυχτή η νερουλή την θέλουμε
  • Ξανανοίγουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5 λεπτά (ίσα ίσα να ψηθεί λίγο και η κρέμα γάλακτος).
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε στο καθένα απο μια κουταλιά της σούπας μυζήθρα που την τρίβουμε με τα χέρια μας, τρία φύλλα σπανάκι baby και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

TIPS

  • Για να γίνει η σούπα μας καταπράσινη πρέπει να μην σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε πολύ καυτό λάδι.
  • Επίσης, το μπρόκολο ,το σπανάκι και ο μαϊντανός πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας δηλάδή φρεσκότατα και πολύ πράσινα